keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Ikonikurssi jatkuu

Ikonikurssi on ehtinyt olla jo kaksi kertaa tänä syksynä, mutta en vaan kerta kaikkiaan ole ehtinyt sinne. Tällä viikolla kerkesin! Nyt teko alkaa tuntua jo joltain, koska alkaa todella näkemään edistyksen ja sen, että minkäslainen raapustus tästä nyt oikein tuleekaan!

Tässä kuvassa olen maalannut siipiin pohjavärin ja sen päälle seuraavan vaaleamman sävyn. Idea väristä tuli jonkun apostolin kauluksesta :D Iho on saanut jo kolme eri sävykerrosta sen edellisen ohuen oliivinvihreän päälle. Kuvassa värit ovat vielä palkkeina, mutta olen juuri alkanut "mössäämään" niitä, eli levittämään aivan läpikuultavalla okralla pintaa paremmaksi. Eron näkee oikeanpuoleisessa reidessä, jossa olen värejä jo sekoittanut toisiinsa.

















Tässä kohtaa iho on jo kauttaaltaan tasoitettu ja odottaa ensi kertaa saadakseen vielä pari kerrosta vaaleampia sävyjä, jotta vartalon muodot pääsevät nousemaan esiin. Opin sen, että en osaa varjostaa kunnolla kehon eri osia, joka tuottaa pienen ongelman ikonitöissä :D Kuvassa siivet ovat vielä tasoittamatta, mutta keksin vihdoin minkä värinen taustasta tulee, joten ensimmäinen ohut kerros ruskeaa on jo levitetty. Kultaus oli konenut hieman kovia, sillä siitä on murentunut pieniä hileitä pois ja se näyttää siten melko vanhalta... tsekkaan josko lopuksi viimeistelisin teoksen toisella kultauskerroksella. Se on tosin sitten sen ajan murhe kun joskus ensi vuosituhannella saan työn valmiiksi!

















Nyt on oikeasti todella kiva tehdä "ikonia", koska pystyin koko parin tunnin ajan todella tekemään jotain. Aiemmin kun työtä on valmisteltu, on pitänyt sutia joku ruma kerros väriä johonkin ja venata vuosi. Nyt maalasi yhtä osaa sen aikaa kun toinen kuivui ja siirtyi sitten taas takaisin edelliseen osaan ja tramttadaa vaan!

2 Comments:

At torstaina, 14 syyskuuta, 2006, Blogger M said...

Huvikseni itse kirjoittelen kun kukaan muu ei kirjoita :D

 
At torstaina, 14 syyskuuta, 2006, Blogger MissTii said...

Hahhah :D Sama täällä!

 

Lähetä kommentti

<< Home