tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Ensimmäinen rautojen kiristys

Kuukausi tuli täyteen telaketjuja ja oli siis aika "kiristää" rautoja. Käytännössähän mitään ei kiristetty, vaan aloituslangan tilalle laitettiin ns. sileä lanka ja siihen väliin johon se yksi taustalla kummitteleva hammas toivottavasti saadaan, tuli jousi. Jep, jousi. Langan päälle on siis pujotettu jousi, jonka tehtävänä on työntää sille seinäruusulle tilaa.

Sessio venähti hieman pitkäksi, koska minulta piti irroittaa tokasta etuhampaasta kiinnike (braketti). Hammas oli nimittäin, kuten jo kummastelinkin, laskeutunut liiankin alas rivistössä... Se on siis alempana kuin muut etuhampaat (kuten kuvasta näkyy), nice. Joten kiinnike siirrettiin toiselle paikalle ja nyt sitä kiskotaan vastaavasti skidisti takaisinpäin. Onneksi se kiinnikkeen irtirepiminen ei ollut tällä kertaa yhtä hirvittävää kuin viimeksi. Sattui kohtuullisen vähän ja tuntui vain jossain määrin siltä, että hammas lähtee irti leuasta. Not bad.

Kiltti oikoja poisti edelliskerralla jättämänsä liimaklöntit etuhampaastani, joten se näyttää nyt siistiltä. Tai niin siistiltä kuin rautojen kanssa voi näyttää. Lisäksi langat päät nirhittiin tällä kertaa erityisen tarkasti, että välttyisin vertavuotavilta puhkotuilta poskilta.

Ette usko miten ihana tunne on saada puhtaat valkeat kuminauhat suuhun, niiden currynvärjäämien tilalle! AH!

Kuukauden päästä taas katsotaan, että onko mitään vieläkään tapahtunut. Toistaiseksi niskavetohelvetinkonetta joudun pitämään edelleen ja niskat huutaa leipää.